مهدویت

حاضرین در این بخش

ما 16 مهمان آنلاین داریم
  • حدیث روز

• اعمال روز

تخريب مساجد

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF
 هنگامى كه قائم (ع)قيام مي كند، چهار مسجد را دركوفه ويران مى سازد وهيچ مسجد مشرفى را نمي گذارد، مگر اين كه كنگره واشراف آن را ويران مي كند وبا حالت سا دگى وبدون اشراف، آن را برجاى مي گذارد وهر مسجدى را كه در مسير جاده قرار بگيرد، ويران مى سازد. (1) شايد مراد، چهار مسجدى باشد كه سران لشكر يزيد، پس از شهادت امام حسين (ع) به شكرانه كشتن آن حضرت، دركوفه ساختند و بعدها به مساجد ملعونه معروف شدند. هر چند اين مساجد اكنون موجود نيست، ولى ممكن است بعدها گروهى از روى دشمنى با اهل بيت، آن ها را دوباره بسازند. (2) امام باقر(ع) نيز درباره اين مساجد مى فرمايد: دركوفه به دليل شادى ازكشتن حسين (ع) چهار مسجد ساخته شدكه عبارتند از: مسجد اشعث، مسجد جرير، مسجد سماك ومسجد شبث بن ربعى (3). حضرت على (ع) فرمود: بى گمان هنگامى كه قائم ما قيام كند، مسجدكوفه را ويران كرده، قبله آن را تعديل مي كند. (4) ابوهاشم جعفرى مي گويد: خدمت امام حسن عسكرى (ع) بودم كه ايشان فرمود: هنگامى كه حضرت قائم قيام كند، دستور مى دهد مناره ها و مقصوره هايى (5 ) كه در مساجد است، ويران شود. با خود گفتم: چرا حضرت چنين مي كند؟ امام رو به من كرد و فرمود: چون اين ها بدعت هايى است كه پيامبر وامامى آن را نساخته است.(6)

در روايات ديگر سخن از تخريب سقف مساجد (7) وتخريب مسجد الحرام ومسجد النبى و بازگرداندن آن ها به اندازه اصلى شان است. (8)

ا.من لا يحضره الفقيه, ج 1 ص 53 بحار الانوار ج 52 ص 333.

2. مهدى موعود ص 1 094

3. بحارالانوار ج 45 ص 89 1 0

4. غيبة نعمانى ص 317 بحار الانوار ج 2 ص 0364

5. محلى از مسجدكه براى خليفه يا امام جماعت مى ساختند تا در حال نماز در آن جا بايستد فرهنگ عميد

6. غيبة طوسى ص 23 ا كشف الغمه ج 3 ص 208 بحار الانوار ج 50 ص 0215

7. وسائل الشيعه ج 3 ص 488 من لا يحضره الغيبه ج1 ص 53 1.

8. ارشاد مفيد ص 364 غيبة طوسى ص 297 بحارالانوار ج 602 ص 332.

آخرین مطالب این بخش