ووالِدُهُ الشاكي على الحَوضِ في غد وفاطمة ماء الفرات لها مهر
فوا لهف نفسي للحسين وما جني عليه غداة الطف في حربه اشمر
آيا حسين (ع) بايد دركربلا تشنه به شهادت برسد، با آن كه در هر انگشت او دريايى يافت مى شود؟ وبا آن كه پدرش على (ع) در روز رستاخيز، مردم را از حوض كوثر سيراب مى كند
وآب فرات، مهريه مادرش فاطمه (ع)است جانا دريغا بر حسين (ع) و جنايت هايى كه شمر دركربلا، نسبت به حضرتش روا داشت.
خطيب شيعه مرحوم شيخ عبدالزهراكعبى مى گويد: يك روز بعد از ظهر، وارد صحن امام حسين (ع) شدم. شخصى در مقابل يكى از حجره هاى صحن شريف، كتاب هاى مذهبى مى فروخت ومن با وى سابقه آشنايى داشتم. چون مراديدگفت: كتابى دارم كه شايد براى شما نافع باشد ودرآن اشعارى وجود داردكه زيبنده شماست وقيمت آن، اين است كه يك بارآن را برايم بخوانى . شيخ عبدالزهراء مى گويد: آن اشعار، گمشده من بود ومدَت ها در جست وجوى آن بودم. آن راگرفتم ودر هنگامى كه به خواندن آن مشغول بودم، ناگهان ديدم سيدى از بزرگان عرب در برابرم ايستاده وبه اشعارگوش مى دهد وگريه مى كند. چون به اين بيت رسيدم ايقتل ظلمانا حسين بکربلا وفي کل عضو من انامه بحر
گريه آن بزرگوار شديد شد ورو به ضريح امام حسين (ع) نموده واين بيت را تكراركرد وهم چون زنِ جوان مرده مى گريست .همين كه اشعار را به پايان رساندم، ديگر آن بزرگوار را نديدم. به يقين دانستم كه او حضرت حجت وامام منتظر است. (4)
ابن عرندس حلى از فقها وعلما ومحدثين وشعراى مشهور شيعه در قرن نهم هجرى بود كه قصايد وى در مدح ومنقبت وسوگ ائمه طاهرين (ع) به ويژه امام حسين (ع) معروف است . (5)
ا. غيبة نعمانى ص 297.2. برترين هاى فرهنگ مهدويت در مطبوعات ص 54.
3. الغدير ج7ص، 14.
4. شيفتگان حضرت مهدى (ع) ج 3، ص 172.
5. معارف ومعاريف ج1 ص 284.