مهدویت

حاضرین در این بخش

ما 3 مهمان آنلاین داریم
  • حدیث روز

• اعمال روز

خاندان حضرت مهدى‏ عليه السلام

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF
اميرالمؤمنين‏عليه السلام در معرفى خاندان حضرت مهدى‏ عليه السلام از تعابير زيادى استفاده كرده‏اند و هر يك از آن‏ها به گوشه‏ اى از واقعيّت دلالت دارند كه در مجموع به همراه توصيفات ديگرى كه از ساير ائمه ‏عليهم السّلام نقل شده است به طور كامل شخصيّت امام عصرعليه السلام را به انسان‏ها مى‏شناسانند. به عنوان مثال در يك جا مى‏فرمايند: آن حضرت از قريش است.
در مورد ديگر وى را از بنى‏هاشم معرفى مى‏كنند. در ضمن يكى ديگر از سخنانشان او را از عترت پيامبرصلى الله عليه و آله مى‏خوانند و... كه هر كدام از اين عبارات به بُعد خاصّى از شخصيت امام زمان‏عليه السلام دلالت دارند و در نتيجه اين اختلاف در الفاظ و عبارات با يكديگر منافاتى ندارند و همه آن‏ها اوصاف يك حقيقت نورانى را روشن مى‏كنند.
- عن الحسين بن على‏عليه السلام قال: جاء رجل الى اميرالمؤمنين‏عليه السلام فقال له: يا اميرالمؤمنين نبئّنا بمهديكم هذا؟ فقال: اذا درج الدارجون و قلّ المؤمنون و ذهب المجلبون فهناك. فقال: يا اميرالمؤمنين عليك السلام ممّن الرجل؟ فقال‏عليه السلام : من بنى‏هاشم من ذروة طود العرب... (1)
از حسين بن على‏عليه السلام نقل شده است كه آن حضرت فرمود: شخصى خدمت على‏عليه السلام آمد و به آن حضرت گفت: اى اميرمؤمنان براى ما از مهدى‏عليه السلام سخن بگو. على بن ابيطالب‏عليه السلام فرمودند: هنگامى كه رفتنى‏ها بروند و اهل ايمان كم شوند و آشوبگران و جنگ طلبان نابود گردند، در چنين شرايطى او ظهور خواهد كرد. آنگاه همان شخص عرضه داشت يا اميرالمؤمنين! درود و سلام بر تو باد، حضرت مهدى‏عليه السلام از كدام طايفه است؟ حضرت فرمودند: او از بنى‏هاشم است كه بهترين طايفه عرب و قُلّه شرف و جوانمردى به حساب مى‏آيد. - ...عن ابن زرير الغافقى، سمع علياًعليه السلام يقول هو من عترة النبى‏صلى الله عليه و آله (2)
نقل شده است كه ابن زرير غافقى شنيد كه على بن ابيطالب‏عليه السلام مى‏فرمايند: مهدى‏عليه السلام از عترت پيامبر اكرم‏صلى الله عليه و آله است.
- قال على بن ابى‏طالب‏عليه السلام : هو فتىً من قريش... (3)
على بن ابيطالب‏عليه السلام فرمودند: او (حضرت مهدى‏عليه السلام ) از قبيله قريش... است

(1) بحارالانوار، ج 51ص 115
(2) فتن ابن حماد، 264ح 1043ط دار الكتب العلمية،؛ ملاحم ابن طاووس، ص 320ح 459ط مؤسسه صاحب الامرعليه السلام .
(3) ملاحم ابن طاووس، ص 155ح 193 

آخرین مطالب این بخش

صفحه اصلی امام مهدي (مهدويت خاصه) نسب حضرت خاندان حضرت مهدى‏ عليه السلام