مهدویت

حاضرین در این بخش

ما 3 مهمان آنلاین داریم
  • حدیث روز

• اعمال روز

حكيمه خاتون

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF
حكيمه خاتون، از بانوان خاندان امامت و رسالت و زنى باكفايت و مؤمنه بود.وى دختر امام جواد(ع)،خواهر امام هادى (ع) و عمَه امام حسن عسكرى (ع) بود. امام هادى (ع)،نرجس خاتون را به خواهرش حكيمه خاتون سپرد تا احكام و دستورات اسلام را به او بياموزد.
حكيمه خاتون، شاهد ولادت امام زمان (ع) بود و تاريخ وكيفيت ولادت حضرت مهدى (ع)را همه از حكيمه خاتون نقل كرده اند.
 حكيمه خاتون مى گويد: پس از چهل روز از ولادت حضرت مهدى (ع)، طبق دعوت امام حسن عسكرى (ع) به خانه اش رفتم وقتى وارد اطاق شدم، ناگهان ديدم همان كودك، چون آفتاب درخشنده در مقابل پدر راه مى رود و به اندازه يك فرزند دو ساله مى ماند. تعجب كردم و از امام پرسيدم: اى سرور من اين كودك به اندازه دو سال رشد كرده است .
حضرت تبسمى كرد و فرمود: فرزندان پيامبران و جانشينان آنان كه به مقام پيشوايى و امامت برگزيده مى شوند، ورشدشان همانند سايرين نيست، بلكه وقتى يك ماه از عمرشان مى گذرد، چنان است كه بر ديگران يك سال گذشته باشد (1) حكيمه خاتون از محضر امام حسن عسكرى (ع) درخواست نمودكه در حق او دعاكند و از خدا بخواهدكه در زمان حيات امام (ع) از دنيا برود و چنين شد (2) مزار او در سامراكنار حرم عسكريين است.
حكيمه خاتون، قابله حضرت مهدى (ع) نيز بوده است (3) برخى منابع، يكى از نام هاى مادر حضرت مهدى (ع) راحكيمه،ذكركرده اند (4)

1. بحارالانوار، ج 51 ص 14

2. روزگار رهايى ج ا، ص 153.

3. روزگاررهايى، ج 1 ص 12.

4. امام مهدى (ع) ازولادت تا ظهور سيد محمدكاظم قزوينى ص 172

آخرین مطالب این بخش