یا مجیر

ولادت موسى علیه السلام و امداد غیبى در نگهدارى او

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

هنگام ولادت موسى علیه السلام هرچه نزدیکتر مى شد مادر موسى ، نگرانتر مى گردید و همواره در این فکر بود که چگونه پسرش را از دست جلادان فرعون حفظ کند.
امداد و لطف الهى موجب شد که آثار حمل در یوکابد، مادر موسى علیه السلام چندان آشکار نباشد، از سوى دیگر یوکابد با قابله اى دوست بود و آن قابله به خاطر دوستى ، حمل مادر موسى را گزارش نمى داد.
لحظات تولد موسى علیه السلام فرا رسید. مادر موسى علیه السلام به دنبال قابله دوستش فرستاد و از او استمداد نمود. قابله آمد و مادر موسى علیه السلام را یارى نمود. موسى علیه السلام در مخفیگاه دور از دید مردم متولد شد. در این هنگام نور مخصوصى از چهره موسى درخشید که بدن قابله به لرزه افتاد. همان دم محبت موسى در قلب قابله جاى گرفت ، قابله به مادر موسى گفت : (( من تصمیم گرفته بودم تولد موسى علیه السلام را به ماموران خبر دهم (و جایزه بگیرم ) ولى محبت این نوزاد به قدرى بر قلبم چیره شد که حتى حاضر نیستم مویى از او کم شود. ))
قابله از خانه مادر موسى علیه السلام بیرون آمد. بعضى از جاسوسان حکومت ، او را دیدند، تصمیم گرفتند به خانه مادر موسى وارد شوند، که خواهر موسى (۱۴۸) ماجرا را به یوکابد گفت . یوکابد دستپاچه شد که چه کند! لذا از شدت وحشت ، هوش از سرش پرید، نوزاد را در پارچه اى پیچید و به تنور انداخت .
مامورین وارد خانه شدند و در آنجا جز تنور آتش چیزى ندیدند. تحقیقات از مادر موسى علیه السلام شروع شد. به او گفتند: (( قابله در اینجا چه مى کرد؟ )) یوکابد گفت : (( او دوست من است و به عنوان دیدارم به اینجا آمده بود. )) ماموران مایوس شده و از خانه خارج شدند.
مادر، هنگامى که حال عادى خود را باز یافت به دخترش گفت نوزاد کجاست ؟ دختر گفت : (( اطلاع ندارم . در این لحظه صداى گریه نوزاد از درون تنور بلند شد. مادر به سوى تنور رفت و دید خداوند آتش را براى موسى گلستان کرده ، نوزادش را با کمال سلامتى از تنور بیرون آورد.
مادر که از صداى گریه نوزاد نگران شده بود که نکند جاسوسان را متوجه ساخته باشد، دست به دعا شد و از خدا خواست راه چاره اى پیش روى او بگشاید. خداوند با الهام خود به مادر موسى ، او را از نگرانى حفظ کرد. در این مورد در قرآن چنین مى خوانیم :
و اوحینا الى ام موسى ان ارضعیه فاذا خفت علیه فالقیه فى الیم و لا تحزنى انا رادوه الیک و جاعلوه من المرسلین : (۱۴۹)
ما به مادر موسى الهام کردیم او را شیر بده و هنگامى که بر او ترسیدى ، وى را در دریاى (نیل ) بیفکن و نترس و غمگین مباش که او را به تو باز مى گردانیم و او را از رسولان قرار مى دهیم . (۱۵۰)
و از امدادهاى غیبى دیگر اینکه : یوکابد سه ماه مخفیانه به موسى شیر داد. در این مدت هیچ گاه موسى گریه نکرد و حرکتى که موجب با خبر شدن جاسوسان شود از خود نشان نداد. (۱۵۱)

حاضرین در سایت

ما 56 مهمان آنلاین داریم

حدیث روز

قطعه ایی از بهشت

You must have Flash Player installed in order to see this player.

تبادل لینک

صفحه اصلی پيامبران اولولعزم حضرت موسی ولادت موسى علیه السلام و امداد غیبى در نگهدارى او